Ons Aanbod

Bekijk hier ons aanbod

Kinderen en jongeren trainen wekelijks 2 uur. Alle basisvormen komen bij het recreatief turnen aan bod.

Er wordt kennis gemaakt met de 4 toestellen: brug, balk, sprong en vloer. Het aanleren van koprollen, handstanden, wieletjes, salto’s en nog veel meer komen zeker aan bod.

Het recreaturnen bestaat uit verschillende groepen, ingedeeld per leeftijdscategorie:

  • miniemen (1ste – 3de leerjaar)
  • kadetten (3de – 6de leerjaar)
  • juffers (vanaf 12 jaar)
  • jongensgroep (vanaf 6 jaar)

Kinderen willen vooral plezier beleven aan sporten, dit is ook in het kleuterturnen een prioriteit. Ze leren spelenderwijs omgaan met de kinderen in de groep, voeren eenvoudige opdrachten uit en maken kennis met allerlei vormen van bewegen. 3- tot 6-jarige kleuters ontdekken in de gymles, via leuke spelletjes en oefeningen, hun eigen grenzen en kunnen hun energie ten volle benutten. De les kleuterturnen is ook het moment om hun eerste ‘turn-kunstjes’ te leren.

Tumbling is een aaneenschakeling van spectaculaire turnoefeningen. Op de 25 meter lange verende baan wisselen salto’s, fliks en schroeven elkaar af. Deze discipline wordt door zowel jongens als meisjes individueel beoefend.

Een reeks bestaat uit 5 tot 8 delen en op het einde wordt steeds een spectaculaire eindsprong uitgevoerd. Een tumblingreeks is een verbinding van sprongelementen waarbij rugwaartse snelheid wordt opgebouwd. De geturnde reeks moet een goede beheersing, vormspanning, uitvoering en handhaving van tempo laten zien.

Kinderen, jongeren en dames krijgen wekelijks 1 uur training. Tijdens de les wordt veel aandacht besteed aan choreografie, houding en conditie.

Meer artikelen...

Word lid van turnkring Hogerop

Klik hier

Contact

Turnkring Hoger Op Neerpelt VZW

Zilverdenstraat 8 - 3900 Pelt
Ondernemingsnummer 0454.473.209
0477/13 52 74

Email: turnkringhogeropneerpelt@gmail.com
 

Inschrijven

 

Schrijf je zeker in. Hoe je moet inschrijven vind je hier.